Sposób na lato - klimatyzacja

h temperaturach. Dlatego w szpitalach bardzo często montowana jest klimatyzacja nie tylko w gabinetach lekarskich, ale też na salach chorych. Koszty użytkowania takiej klimatyzacji uzależnione są od tego, jak gorące lato występuje

Sposób na lato - klimatyzacja chłodnictwo przemysłowe

Bezpieczna klimatyzacja szpitalna

Pacjenci różnych szpitali nie powinni być przegrzewani w okresie letnim. Trzeba przyznać, że osoby chore bardzo źle znoszą przebywanie w wysokich temperaturach. Dlatego w szpitalach bardzo często montowana jest klimatyzacja nie tylko w gabinetach lekarskich, ale też na salach chorych. Koszty użytkowania takiej klimatyzacji uzależnione są od tego, jak gorące lato występuje w jakimś roku oraz od tego, jakie zapotrzebowanie temperaturowe przedstawiają konkretni pacjenci. Również koszty samego montażu szpitalnej klimatyzacji mogą być bardzo różne, jednak obecnie najczęściej można otrzymywać dotacje na montaż takiej klimatyzacji. Jej odpowiednie ustawienie pozwoli na zapewnienie prawdziwego komfortu i bezpieczeństwa pacjentom.


Krótka definicja z Wikipedii. Klimatyzator

Klimatyzatora nie należy mylić z systemem klimatyzacyjnym, gdyż zgodnie z definicją urządzenie to nie zapewnia wentylacji pomieszczenia, a czasami urządzenia nie są nawet wyposażone w elementy umożliwiające swobodną regulację temperatury (chłodzenie i ogrzewanie) oraz wilgotności powietrza (osuszanie i nawilżanie).
Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Klimatyzator


Chłodnie sklepowe

Sklepy znane są z tego, że posiadane są przez nie różnego rodzaju chłodnie. Jedne z nich są niewielkie, a inne dosyć spore. Zwykle w dużych chłodniach znajdują się popularne mrożonki, natomiast w mniejszych przechowywane są na przykład lody. Część chłodni sklepowych znajduje się także na zapleczu. W takich chłodniach znajdują się te towary, które potem będą wykładane na pólkach sklepowych lub przenoszone do chłodni znajdujących się na terenie sklepu. Widać więc, że trudno wyobrazić sobie użytkowanie sklepu bez posiadania chłodni przez ich właścicieli. Pozwalają one na przechowywanie jedzenia w taki sposób, aby nie psuło się ono jeszcze przed przeznaczeniem go sprzedaży. Dzięki temu właściciele sklepu na pewno będą posiadali stałą liczbę zadowolonych klientów.